Home — 11 juli 2011
De Parade: gezellig en duurzaam theaterfestival

Wat heb ik weer genoten van de Parade afgelopen weekend in het Westbroekpark in Den Haag. Leuke voorstellingen, lekker eten en een gemoedelijke sfeer. Dit jaar viel me meer op dan voorheen dat de Parade duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Een goed voorbeeld van duurzaam in een aantrekkelijk en modern jasje.

Elk jaar reist de Parade met haar kleurrijke tenten, restaurants en terassen door Nederland. Het Theaterfestival de Parade slaat ieder jaar haar sprookjesachtige tenten op in verschillende steden. Met volop theater, muziek, dansvoorstellingen silent disco en zweven in de draaimolen. Er is voor iedereen wat te beleven. Als je de Parade binnenloopt wordt je direct ondegedompeld in de wereld van creativiteit en kunstzinnigheid.

Biologisch en duurzaam

Opvallend is dat duurzaamheid prominenter zichtbaar is dit jaar. De Parade heeft hier altijd aandacht aan besteed maar hebben dit nu verder doorgevoerd in hun aanpak. Zo zijn alle drankjes 100% verantwoord omdat ze biologisch gecertificeerd zijn. Geen flessen van glas maar een eco-vriendelijke PET-fles wijn. Ook de glazen die daarbij horen zijn van duurzaam plastic zodat deze meerdere malen te gebruiken zijn. Als je een drankje drinkt moet je niet vergeten het kopje weer in te leveren want er zit statiegeld op. Op deze manier houden ze het terrein schoon en hoeven ze minder met plastic te werken.

Bij een toiletbezoek zie je de posters van Akvo en Get it done. De bezoeker wordt gevraagd om een vrijjwillige bijdrage te geven voor het gebruik van het toilet voor deze organisaties. Vorig jaar is er ruim 30.000 euro bijelkaar gebracht.

Voor een ijsje kan je naar de Ijscoupe om te smullen van het biologische ijs gemaakt van verse zuivel door de mannen van Frozen Dutch. Zij zijn van mening dat de Nederlandse smaken weer terug moeten in het ijs dus hebben zij ook de smaken rabarber-gember en yoghurt-rode bietjes. Wie wil leren hoe je zelf ijs kunt maken kan terecht bij de mobiele ijsmakerij. Zonder ijsmachine maar met de hand kan je schudden totdat je zelf ijs hebt. Het duurt even maar dan heb je wel je eigen ijsje gemaakt.

Een paradedag is niet af zonder de poffertjes die je zelf kunt maken bij Au-Gwen-Marie. De poffertjes zijn dit jaar ook volledig biologisch. Vergeet de dag niet te starten en te eindigen in de zweefmolen!

 

 

Gerelateerde Artikelen

Share

Over de blogger

Tamara Peers

Tamara Peers (rechts) is mama van 2 dochters, oprichter van BabyBeGood en bedenker van de duurzame babydoos.

(1) reactie

  1. Mama zijn is heerlijk. Maar je komt altijd tijd te kort! Om beurten – of allemaal tegelijk – vragen kinderen, partner, werk, vriendinnen en ouders om jouw aandacht. Quality time lijkt vooral weggelegd voor anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress hit counter