Blog: Emotie overload

34 weken lang heb ik het weten te vermijden: het programma Hello Goodbye met alle emotionele omhelzingen, weke verhalen en tranen met tuiten. Op de bank jank ik vol overgave mee met alle mensen die afscheid nemen of elkaar weerzien. Onvermijdelijk in zwangere toestand. De laatste paar weken van mijn zwangerschap kan ik zwelgen in de afleveringen van het afgelopen seizoen die tot ergens in augustus worden herhaald. En dat terwijl ik dacht dat ik in deze zwangerschap toch wat minder werd meegesleurd door hormonen dan in de eerste zwangerschap. Toen vloeiden de tranen zelfs bij de luierreclame waarin pasgeboren baby’s over de hele wereld te zien zijn. Yurry kon erg lachen om deze ‘emotie overload’, maar dat verging hem snel toen bleek dat ook de ergste woede-uitbarstingen nooit ver weg waren.

Baby’s in arme landen

Destijds werd ook het idee voor de webshop Fair Baby geboren. Koopdrift en een vergroot medeleven met alles en iedereen die het moeilijk heeft, kwamen samen: zou het niet mooi zijn om babyspullen te kopen, gemaakt door mama’s in ontwikkelingslanden, die daardoor hun baby een beter leven kunnen bieden? Ik dacht terug aan die superleuke houten dierfiguren die ik vanuit Tanzania opstuurde naar de nieuwgeboren baby’s in Nederland. Gemaakt door mensen die door polio blijvend gehandicapt waren geraakt, en daardoor moesten bedelen om te overleven. De Wonder Workshop haalde een aantal van deze mensen van straat, leerde ze houtsnijden, en hielp ze zo aan een inkomen en dus aan bestaanszekerheid. Hoe mooi!

Knuffel uit Kenia

Er bleken wereldwijd nog veel meer van dit soort projecten te bestaan, en het mooie was dat ze dingen maakten die ik ook echt mooi en leuk vond! De liefste zomerjurkjes en geweldige babyjasjes gemaakt door mama’s in Ghana. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik Florence van Global Mamas op een filmpje hoor vertellen hoe de verkoop van deze kleertjes de opleiding van haar kinderen én die van de kinderen van haar overleden zus betaalt. Of de mama’s in Kenia die de liefste knuffels breien en zo niet langer meer hun hand op hoeven te houden bij hun man, maar er zélf voor kunnen zorgen dat hun kinderen goed te eten krijgen. Deze mama’s breiden ook een miniknuffel voor de BabyBeGood box. Het maakt(e) mij als over-emotionele zwangere helemaal blij om iets goeds te kunnen doen voor andere mama’s wereldwijd en tegelijkertijd de liefste slofjes in de kast te kunnen zetten voor de nieuwe telg. Ik hoop dat het ook de BabyBeGood babydoos ontvangers een goed gevoel geeft.

(Heb jij de BBG doos en het knuffeltje ontvangen? Laat eens weten wat je ervan vindt!)

Blog door Suzanne Heuts

 

Gerelateerde Artikelen

Share

Over de blogger

Suzanne is tekstschrijfster en journalist. Ze schrijft en leest graag over hoe we deze wereld een beetje leefbaar houden. Voor al die kinderen die nu opgroeien, waaronder haar twee eigen dochters.

(0) reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress hit counter