Blog: Duurzaam dankzij Joe

Hoewel ik aardig mijn best doe om ons huishouden zo groen mogelijk te runnen, verdient mijn management op dat gebeid geen award. Hooguit een aanmoedigingsprijs. Na bijna een half jaar in onze nieuwe woonplaats New York kom ik nog redelijk weg met het ‘we moeten onze draai nog vinden’ excuus. We hebben de eerste 3 maanden immers noodgedwongen gekampeerd in hotels, waarvan de eerste ehm, zeer groen was wat duurzaam betreft.

De ontbijtzaal om te beginnen, was de natte droom van elke plastic handelaar. Alleen het eten was niet van plastic, maar verder aten we elke ochtend uit plastic bakjes en borden en alles wat je op je boterham wilde smeren met je plastic mesje, kwam zonder uitzondering uit een plastic verpakking. Elke ochtend zag ik hoe alle toeristen in dit hotel extra ingrediënten toevoegden aan die immer groter wordende plastic soep in de Stille Oceaan. Elke ochtend verbood ik mijn gezin meer dan een plastic mesje te gebruiken, aangezien je met een simpele veegbeweging een pindakaasmes zo jamklaar hebt gemaakt voor de volgende boterham.

Tijdens onze afwezigheid werd onze hotelkamer keurig schoongemaakt en daarbij werden onze handdoeken nooit gespaard. Elke dag mochten we ons afdrogen met een hagelwit, nieuw exemplaar. Ondanks dat bordje in de badkamer waarop iets stond over het milieu minder belasten met onnodige wasjes en je handdoek op de grond gooien als hij echt te vies is om nog een dag te gebruiken. Geloof me, ook al zou ik die handdoeken tegen het plafond plakken, de housekeeping in dat hotel had daar totaal geen boodschap aan. Nieuwe dag, nieuwe handdoek, punt!

Gelukkig wonen we inmiddels alweer twee maanden in ons eigen huisje met ons porseleinen IKEA servies, ons huwelijksbestek dat ook al niet plastic is. En natuurlijk onze eigen handdoeken, die ik na de derde dag aan een vlugge snuffelinspectie onderwerp, om dan te concluderen dat ze best nog een dagje mee kunnen. Maar ja, dan moet je boodschappen doen in een stad waar ze dol zijn op die kleine plastic tasjes: Ook al koop je een doosje TicTac, wordt ook dat in zo’n plastic niemendalletje gepropt als je niet snel genoeg zegt: “No thank you, I don’t need a bag,” want de cassières zijn hier razendsnel met inpakken, daar worden ze op getraind. Als dank krijg ik dan meestal een geïrriteerde blik van de chagrijnige cassière toegeworpen, met als lichtpuntje dat dat ons enige moment van oogcontact is… Gelukkig kun je bijna overal voor slechts $0.99 een canvas boodschappentasje, met op afstand leesbaar logo van de winkel in kwestie, kopen.

Zo ook bij mijn favoriete, biologische supermarkt Trader Joe’s. Ooit opgericht door hippies uit Californië, maar de hippie spirit is zelfs in het snelle New York aanwezig. Het personeel is zo vrolijk en relaxt dat je verwacht dat er elk moment een joint of iets anders geestverruimends uitgedeeld wordt. Ook al staan er twee rijen tot aan de uitgang, iedereen lacht. Ik ben dus in het bezit van meerdere Trader Joe’s canvas boodschappentasjes, dat komt omdat ik hem elke keer vergeet en dan maar weer een nieuwe aanschaf. Maar hé, dat is altijd beter dan zo’n plastic friemeltasje. En sinds 1 januari maak je bij Trader Joe’s elke week kans op een giftcard van $25, zolang je elke week al je boodschappen doet bij Joe en die weer door de goedlachse cassière in je eigen canvas boodschappentasje laat stoppen. Volgende week ga ik weer naar mijn bff Joe. Ik kan die award al bijna ruiken!

Blog door Carol Rock, mama van Joshua en Nova, woont met haar gezinnetje in New York.

Gerelateerde Artikelen

Share

Over de blogger

Carol Rock

Hoi, mijn naam is Carol Rock en ik ben getrouwd met Daniel en moeder van Joshua en Nova. Voordat Nova er was, werkte ik als redacteur bij televisie en later als woordvoerder bij verschillende organisaties. Sinds vorig jaar woon ik met mijn gezin in New York. Moeder zijn op Manhattan is soms toch net even anders dan moeder zijn in Amsterdam en dat maakt het leven hier eigenlijk extra leuk. Hoe dat is? Dat kun je lezen in mijn blog, waarin ik jullie een kijkje gun in het leven van een 'Soccer Mom'!

(0) reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress hit counter