Mama geeft door! actie op Ouders Natuurlijk beurs

Op zaterdag 23 juni 2012 vindt  de eerste editie van de inzamel- en doorverkoopactie ‘Mama geeft door’ plaats op de Ouders Natuurlijk Beurs in Doorwerth.

 


Funshoppen en duurzaam
Papa’s en mama’s (in spé) kunnen de hele dag positie- en kinderkleding inbrengen en mooie tweedehands kleding voor een aantrekkelijke prijs kopen. Daarnaast zal er een leuke winactie zijn en kun je een bezoekje brengen aan het ‘do it yourself’ inspiratiehoekje.

Een unieke actie, kledingrecycling voor het goede doel
‘We willen laten zien dat kledingrecycling ontzettend leuk is.’ vertelt Tamara van BabyBeGood (duurzame babydoos). ‘Samen met Silvia van Big Bellies (tweedehands positiekleding) en Paula van Ecomama zorgen we voor een gezellige en mooie sponsoractie tijdens de beurs’.

Shoppen voor jonge vrouwen in de DR Congo
Humana is één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst ondersteunt de ontwikkelingsorganisatie al 25 jaar duurzame projecten in zuidelijk Afrika. Het aankoopbedrag en de overgebleven kleding van de actie ‘Mama geeft door’ gaat naar een speciaal onderwijsproject voor vrouwen in de DR Congo. Werkeloosheid en analfabetisme zijn een veel voorkomend probleem bij jonge vrouwen aldaar. Daarom geeft Humana hen de kans om een vak te leren en zelfstandig te ondernemen. Hierdoor zijn ze in staat om op effectieve wijze een eigen business op te zetten en te runnen. Op deze manier nemen ze hun toekomst in eigen hand en wordt bijdragen aan ontwikkelingshulp wel erg leuk. Humana zal ook zelf aanwezig zijn op de beurs om meer over het project te vertellen.

Alle kleding welkom
Kleding die onverhoopt niet wordt verkocht krijgt alsnog een tweede leven! Bij de ingang van de beurs staat een kledingcontainer van Stichting Humana. Bezoekers kunnen hierin ook kleding deponeren die niet bedoeld is voor verkoop op de beurs, maar wel een tweede leven verdient. Lees op www.humana.nl wat je in de kledingcontainer kan inleveren.

Hoe doe je mee?
Op de site van de Ouders Natuurlijk Beurs zijn de spelregels te lezen om mee te doen aan de actie ‘Mama geeft door’.

Voor de pers: fotomateriaal en het persbericht staan op de perspagina van Ecomama.

Bericht geplaatst door BBG redactie.

 

Gerelateerde Artikelen

Share

Over de blogger

Tamara Peers

Tamara Peers (rechts) is mama van 2 dochters, oprichter van BabyBeGood en bedenker van de duurzame babydoos.

(0) reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress hit counter