Blog: Groene kraamcadeaus graag! Daar worden we allemáál blij van.

Menig groene moeder en vader zal zich het hoofd erover gebroken hebben: hoe voorkom ik een lawine van schreeuwerig, giftig plastic, bergen goedkope Chinese knuffels en speelgoed met batterijen als goed bedoelde kraamcadeaus? En hoe zorg ik dat deze boodschap op een vriendelijke, ongedwongen manier overkomt bij mij lieve – iets minder groene – vrienden en familie?


Zo dus ook donkergroene ik en de – iets minder groene – aanstaande papa. We waren het er over eens dat het geboortekaartje het communicatiemiddel bij uitstek is om deze groene hint te verspreiden. Maar dan nog de tekst…

• Een envelopje > Te saai en afstandelijk
• Graag een donatie aan het WNF > Dat snapt niemand, ze willen iets voor de baby kopen
• Geen plastic en batterijen > Te negatief
• Alleen groene cadeaus graag > De kans is groot op groene olifanten en plastic krokodillen

Dus tot de nacht voor de bevalling nog in bed liggen brainstormen en uiteindelijk het volgende compromis, in kleine lettertjes, op het kaartje gezet:

Mocht je overwegen een cadeautje mee te brengen, dan bij voorkeur iets van natuurlijk materiaal.

Twee weken later de kaartjes op de post en … het werkte! We hebben de prachtigste houten en stoffen speeltjes gekregen, veel leuke (eco) kleertjes, geweldige boekjes en wat 2e hands spulletjes. Mensen hadden echt hun best gedaan, nagedacht over hun aankoop en plezier beleefd bij het uitzoeken. Iedereen blij dus, niet in de laatste plaats onze dochter die vele uurtjes met alles zoet is geweest en er onderwijl prachtig uitzag.

Voor herhaling vatbaar dus, mogen we in de toekomst gezegend worden met een tweede kindje. In de tussentijd wordt de kleine dame alweer 1 jaar en je raadt al welke hint er op de verjaardagsuitnodiging komt te staan.

Blog door Carolien van Merksteijn, eigenaar van Urban Chic BV waarmee ze de trendy, eco  LÖV regenjassen op de markt heeft gezet. 

Gerelateerde Artikelen

Share

Over de blogger

Tamara Peers

Tamara Peers (rechts) is mama van 2 dochters, oprichter van BabyBeGood en bedenker van de duurzame babydoos.

(6) reacties

 1. Heel herkenbaar probleem. Gelukkig weet iedereen bij ons in de kring dat zowel vriend als ik kritisch zijn en gingen de kraamcadeaus goed. Voor onze uk hebben we op de uitnodiging voor zijn eerste verjaardag aangegeven dat we de voorkeur gaven aan een cadeautje uit de boekenwinkel. Het resultaat: een mix van boekjes waar uk mee kan spelen, prentenboeken en mooie voorleesboeken. Goed geslaagd dus!
  Laten we hopen dat anderen deze ideeën ook overnemen.

 2. Oohh zo herkenbaar! Ik heb zelfs een houten speelgoedwinkel en nog veel plastic, geluidmakend, batterijspeelgoed gehad.. Zucht…dat zinnetje op het geboortekaartje is echt een super idee, mocht er een tweede komen ga ik die zeker op het kaartje zetten!

 3. Wat goed! Heb het zelfs bij de eerste verjaardag van onze dochter niet durven uitspreken…. Meeste cadeaus gelukkig wel in de roos omdat de gevers ons goed kennen! een paar cadeaus had ik zelf nooit gekozen, maar dochterlief is er wel gek op….. maar zo’n zinnetje op het kaartje ga ik onthouden mocht er nog eens een tweede komen!

 4. Wij gaan het over iets meer dan een maand ondervinden.
  Onze purk viert dat z’n eerste verjaardag en wij vragen via de uitnodiging een bijdrage voor zijn “grote” cadeau.
  Wel geven we mensen die dat liever niet willen een andere mogelijkheid: Duplo of Dick Bruna boekjes…

  Het zinnetje op het geboortekaartje vind ik echt super, die slaan we op voor een eventuele tweede…!

 5. Leuk deze blog. Sinds kort ben ik eigenaar van speelgoed speciaalzaak RinkelTinkel. We verkopen voornamelijk houten speelgoed en veel knutsel en ontdekdozen. Ik merk uit reacties van ouders en grootouders dat ze t heerlijk vinden om rond te neuzen in onze winkel. Lekker relaxt rondsnuffelen, niet gehinderd door een druk van populaire kinderprogramma’s. Geen schreeuwerige verpakkingen of batterij verslindend speelgoed. Ik vind het zinnetje een heel goed idee. Ik zal t zeker onthouden en als tip doorgeven aan aanstaande ouders!

 6. Leuk om te lezen! Ik ben zelf net een webshop begonnen Lievepip, waar ik alleen maar eerlijke kraamkado’s verkoop! Fijn om te weten dat er dus inderdaad behoefte aan is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress hit counter