Blog: Het potten principe

Ja, ik ben schuldig! Ik geef mijn dochtertje weleens potjes. Gewoon Olvarit (geen plofkippen) en al die andere merken die in de Albert Heijn zo lekker pontificaal op ooghoogte uitgestald zijn. Mijn zoontje kreeg ook potjes, maar pas na 2 maanden au naturel. Iedere dag pureerden wij weer vers gekookte groente voor hem. Mijn dochter echter voelde zich totaal niet aangetrokken tot mijn principes van vers is beter. Pappa stond op de eerste dag van vaste voeding al klaar met de camera, toen mamma uit de keuken kwam met het eerste bordje VERSE broccoli. Helaas. Met enorm gevoel voor drama en veel kokhalzen, kregen we een halve hap naar binnen. Diep onder de indruk sloegen wij de groene ravage op de vloer en haar hoofd gade. “Morgen weer,” besloot ik vastberaden. De dag erop bracht geen verbetering en de rest van de week hield zij na elke hap net zo lang haar mond open, totdat alle smurrie er weer uitgelopen was. De fruithapjes daarna waren al net zo dramatisch en deden mij besluiten al mijn principes over ‘natuurlijk opvoeden’ per direct overboord te gooien. And guess what? Alle potjes, werden, ongeacht de inhoud, probleemloos geconsumeerd. Ik heb me er toen maar bij neergelegd. Ik vond dat ik met mijn 7 maanden borstvoeding meer dan genoeg attachment parenting had gedaan, het was tijd voor de volgende stap en de kleine diva was dik tevreden met haar zoveelste overwinning op ons.

Voor de eerste week New York, nam ik voor de zekerheid een voorraadje potjes mee. Gelukkig maar, want het aanbod hier is om te huilen! In Nederland voelde ik me, na een weekje potjes consumeren en alle geruststellende woorden van vriendinnen (waaronder eentje met een zoontje dat een periode uitsluitend potjes bruine bonen accepteerde) dat potjes ook best gezond zijn, niet zo schuldig meer. Maar na een kort onderzoek naar het aanbod kant-en-klaar hier (allemaal zogenaamd even ‘organic’), wist ik dat mijn jongste binnenkort weer aan mijn kookkunsten onderworpen moest worden. Tot en met 9 maanden en/of tandloos, zit je als Amerikaanse baby nog goed, maar daarna wordt de spoeling gestaag dunner. Ik heb slechts één merk kunnen ontdekken dat het melkgebit en de kleine kaakjes een beetje weet uit te dagen. Mijn vreugde was echter van korte duur, toen bleek dat het niet de winkel was, die door de voorraad heen was. Het ‘assortiment’ van dit merk bestond tot mijn schrik echt maar uit 3 verschillende maaltijden (pasta, pasta en aardappelpuree). En dat in het land waar het allemaal om kook- en eetgemak draait! Al die Manhattan mamma’s maken mij echt niet wijs dat zij elke avond vrolijk een uitgebalanceerde maaltijd voor hun ‘toddlers’ in elkaar stampen.

Af en toe lucht ik mijn hart bij de Franse moeders, die nota bene twee keer per dag een warme maaltijd nuttigen. Ook zij missen de potjes. Het gemak van dat dekseltje eraf, omroeren, in de magnetron en die verlossende “Piiingngng!” na 30 seconden.

Zo fijn dat onze gasten uit Nederland bij elk bezoek wat Hollandse potjes meenemen. Iedereen bij voorraad dank!

Blog door Carol Rock (NY), mama van Joshua en Nova.

Gerelateerde Artikelen

Share

Over de blogger

Tamara Peers

Tamara Peers (rechts) is mama van 2 dochters, oprichter van BabyBeGood en bedenker van de duurzame babydoos.

(1) reactie

  1. En ik moet toegeven, ze doen ook echt hun best bij Nutricia (Olvarit). Stuurde laatst een wat geïrriteerde mail dat er toegevoegd zout in sommige potjes zit. Werd binnen een uur gebeld door een medewerkster die wilde weten welk potje ik dan bedoelde. Blijkt dat ik een verouderd recept had gekocht want ze zijn bezig al het zout uit de potjes te halen. Nu nog een breder assortiment vega en ik zal me nooit meer schuldig voelen als ik mijn moeilijke eetster dan maar een potje geef :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

wordpress hit counter