Shoot for Baby be Good

Boudewijn van den Breemer fotografie

Op woensdag 24 februari 2016 vindt op de Negenmaandenbeurs de allereerste persconferentie plaats over babyvoeding gegeven door voorzitter, dreumes Saimi van 14 maanden en haar bestuursleden. Zij geven om 11.20 uur het startsein voor de GoodBabyFood campagne die gedurende de Negenmaandenbeurs plaatsvindt om bezoekers te helpen bij het verkrijgen van eerlijke informatie over gezonde voeding.

Speciaal voor deze GoodBabyFood persconferentie zijn wetenschappers, artsen, auteurs van kinderkookboeken, culinair experts en producenten aanwezig om gezamenlijk met Saimi en haar bestuur de boodschap uit te dragen:
“Investeer in de toekomst van je kind, kies voor voedzaam en lekker eten vanaf de allereerste hap.”

Na een korte introductie van de ambassadeurs en uitleg van dreumes Saimi over waarom babyvoeding voor haar een belangrijk onderwerp is en waarom aanstaande ouders hier meer aandacht aan moeten besteden, geeft ze het woord aan GoodBabyFood ambassadeur dokter Koen Joosten, kinderarts en intensivist bij Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis. Hij zal de resultaten van een aantal wetenschappelijke onderzoeken toelichten op het gebied van voedzaam eten die van belang zijn voor de doelgroep van de Negenmaandenbeurs.

Op de Negenmaandenbeurs kunnen de bezoekers 5 dagen lang meedoen met de gratis proeverijen verzorgd door deskundigen op het gebied van babyvoeding. Tevens is er dagelijks een foodcollege verzorgd door GoodBabyFood ambassadeurs op het Baby Innovatie plein waar bezoekers gratis aan deel kunnen nemen en meer inhoudelijke informatie kunnen krijgen over voedzaam eten voor zichzelf en hun kindje (op komst).

De persconferentie vindt plaats op het Puur Baby Plaza op de Negenmaandenbeurs in standnummer 08.123F. De Negenmaandenbeurs is van woensdag 24 februari tot en met zondag 28 februari 2016 in de Amsterdam RAI en trekt gemiddeld 50.000 bezoekers.

———————————————————————————————— 

Voor een interview met de initiatiefnemers of een van de ambassadeurs graag van te voren contact opnemen met:

Gees van Asperen, info@babycooking.nl, 0620496088.
B.g.g. Tamara Peers, tamara.peers@babybegood.nl, 0653959084. 

Aanvragen persaccreditatie?

http://www.negenmaandenbeurs.nl/pers/persaccreditatie

Over de GoodBabyFood ambassadeurs:

De GoodBabyFood campagne: “Investeer in de toekomst van je kind, kies voor voedzaam en lekker eten vanaf de allereerste hap” wordt ondersteund door de volgende ambassadeurs:

  • Dr. KFM Joosten, kinderarts-intensivist Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis
  • Dr. Kees Boer, gynaecoloog i.r. AMC en auteur van het boek: Eten voor je kind
  • Laura Emmelkamp, kookboeken auteur en initiatiefneemster van het platform KeetSmakelijk met gezonde (groente)tips en familierecepten
  • Kirsten Wegener-Toeset, levensmiddelentechnoloog en directeur van ‘DeKleine Keuken” (koelverse babyvoeding)
  • Claire van den Heuvel, auteur Easy Peasy en eigenaar van Bluebelle Foodworks
  • Dr. Judith M. Deckers-Kocken, kinderarts voor maagdarmleverziekten en initiatiefnemer van Medisch Centrum Kinderbuik&co
  • Elin Karlsson, directeur Buitenkans kinderopvang