Mijn naam is Diana Floridas-Minneboo en ik ben mama van Jade (9) en Aidan (5). Ik geef babygebaren cursussen zodat ouders en verzorgers al vroeg kunnen communiceren met kinderen. Gebaren verrijken de communicatie met je baby en kind op een natuurlijke manier!

NatuurlijkGebaren

Aidan (2 jaar) maakt het gebaar voor poes.

Babygebaren voor mijn gezin

Het introduceren van gebaren in ons gezin was zo een enorme verrijking in de communicatie met zowel mijn slechthorende dochter als mijn horende zoon, dat ik al snel besloot om aan de slag te gaan als Baby- en kindergebarendocent. Bij Marije Meijer van Gebaren met je kind heb ik de opleiding Train de trainer Baby- en kindergebaren gevolgd. We volgen als gezin nog elke week lessen in de Nederlandse Gebarentaal en zijn en blijven daardoor vaardig in het toepassen van gebaren.

Babygebaren voor iedereen

Het maken van gebaren is iets heel natuurlijks. Iedereen doet het en iedereen kan het. We zwaaien naar elkaar of steken een duim op. Toch verbinden we het gebruiken van gebaren in de communicatie vaak aan doven of slechthorenden. Maar ook voor horende baby’s en kinderen zijn gebaren een waardevolle toevoeging in de communicatie!

Baby’s blijken gemiddeld rond de leeftijd van 8 maanden de vaardigheid te hebben om te gebaren. Ze beginnen rond deze leeftijd gedag te zwaaien en maken bewegingen bij liedjes.

In mijn babygebaren cursussen Natuurlijk Gebaren leer je om gebaren te gebruiken om de communicatie met baby en kind te verrijken. Met gebaren geef je een baby en kind een manier om te communiceren als ze nog niet in staat zijn om zich goed in woorden uit te drukken.

babygebaren

 

 

 

 

 

 

Zelf ook babygebaren leren

Voor BabyBeGood maakte ik mijn eerste vlog over babygebaren. In mijn vlog laat ik de gebaren zien voor vakantie, zon en spelen.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wil je je er meer in verdiepen dan kun je ook een cursus volgen. Check voor meer informatie mijn site Natuurlijk Gebaren.