Het verhaal

Anna Schoemakers, Tamara Hijl en Essi Aro (niet op de foto) zijn moeders van ieder 2 kinderen maar ook van het initiatief de duurzame babydoos.

Tijdens een etentje kwam de Blije doos ter sprake, Tamara was zwanger van haar 2e dochter, en wij hadden het over hoe weinig modern en bewust de inhoud hiervan was. Het gevoel bekruipt je dat het een commerciële doos is waar de producent meer profijt van heeft dan de consument.

Essi vertelde over de Finse moederschapspakket en dat alle ouders in Finland een gratis duurzame babydoos krijgen van de Finse overheid t.w.v. 274 euro. “Wow, wat een warm welkomst geschenk voor alle Finse baby’s!” Hieruit is het idee ontstaan om zelf een babydoos te ontwikkelen waar wij trots op zijn.

Babyproducten met mooie verhalen over de herkomst van het product, maar die er ook aantrekkelijk uitzien en goed zijn in gebruik. DE babydoos van 2011! Graag hadden wij gezien dat deze doos, net als de Finse variant, gratis wordt verspreid door de Nederlandse overheid. Hiervoor zijn wij genomineerd geweest bij de ‘Duurzame Dinsdag’ en hebben we een praatje gehouden op TEDxWomenAmsterdam.

 Inmiddels doen wij veel meer. Kijk ook op b2b.babybegood.nl 

Vooralsnog heeft het nog niet geleid tot 180.000 gratis duurzame babydozen, al hebben we veel interessante mensen ontmoet en weten we steeds beter hoe de Nederlandse babymarkt in elkaar zit. Wij houden vol en via onze nieuwsbrief kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van dit proces.

Voor vragen en/of meer informatie mail naar: contact@babybegood.nl of bel: 06 53959084.

wordpress hit counter