De kinderkamer van mijn eigen Oh-liefje Louen heeft een make-over gehad door de Duurzame Kinderkamer Stylist: Annemarie Federer. En we zijn megablij met het resultaat. Annemarie kijkt bij het inrichten van een kinderkamer naar duurzame materiaalkeuze en hergebruik van dingen die je al hebt. Ze heeft de kamer van Louen grondig onder handen genomen, met name op het gebied van kleur.

We kozen voor twee kleuren Duurzame Verf voor Ouders

Duurzame verf voor ouders

Voor de kleur op de muur mochten we  de verf van een nieuw merk testen. “Duurzame verf voor ouders en veilig voor kinderen”. Dit merk wordt gelanceerd op de Negenmaandenbeurs bij de stand van Poppy to Pumpkin met de Mooiste Kinderkamer. Over de verf: het is echt te gek, je ruikt het bijna niet, de kleuren zijn mat en drogen snel……En WOW wat een gave kleuren! De verf is op natuurlijke basis en er zit geen aardolie of oplosmiddelen in, dat geeft mij toch een prettiger gevoel als mijn kleine meisje daar lekker ligt te slapen.

En wat vind je van deze gave muurstickers!?

Ik wilde graag wat stoerdere muurstickers, alleen zijn muurstickers lastig te vinden in een duurzame variant. De beste in de categorie is dan Pöm le Bonhomme.

Voor de accessoires shopten we bij Lidor en Make Room hebben we vooral op het materiaal gelet. De kussens en de mand van Ferm Living zijn gemaakt van biologisch katoen. Dat is fijn want biologische katoen bevat veel minder chemische stoffen.

Een deken, matrashoes en knuffel komen veel in aanraking met de huid van mijn kindje dus koos Annemarie voor HUMM en Evy+Anne die gebruik maken van biologisch en GOTS gecertificeerd katoen. Deze soort katoen is veel vriendelijker voor de huid dan reguliere katoen en ook nog eens vele malen milieuvriendelijker.

Het meest duurzame is het ‘hergebruiken’ van dingen die je al hebt of zijn gebruikt. Dus hebben we het bedje van een vriendin opgeknapt en geschilderd. De stoel, de kruidenrekjes en de houten kistjes hadden we ‘over’. En het kleedje had ik zelf al gekocht, dus die hebben we ook hergebruikt.

En last but not least heeft Annemarie ook aan een leuke speeldetails voor Louen gedacht! Dus ik iedereen aanbevelen om de hulp van de Duurzame Kinderkamer Stylist in te schakelen. Er zijn al mogelijkheden vanaf 225,- euro.

En dan ben je vast nog benieuwd naar de before and after ;-).

Before & After

 

Liefs Esther

Oh-Lief-natuurlijke-verzorgingsproducten