baby-tussendoortje-3Baby tussendoortjes van maïs zijn hot! Maïsboogies, wortelknabbels, groentewolkjes, allemaal 100% biologisch en gemaakt van gepofte maïs, een lekker tussendoortje voor kinderen vanaf 6/7 maanden. Ella’s Kitchen kon niet achterblijven en maakte een nieuw babytussendoortje van maïs: gepofte smikkelsticks! En omdat ik zo veel mogelijk gezonde tussendoortjes voor Ava (1) in de kast wil hebben, hebben we ze meteen uitgeprobeerd.

baby-tussendoortje-6De roze verpakking is meteen al niet uit Ava’s handjes weg te trekken dus snel open die zak en proeven maar! De smikkelsticks zijn niet alleen van maïs gemaakt maar (naast een aantal andere ingrediënten zoals zonnebloemolie en tarwezemelen) er zit een soort poeder op met aardbei-banaansmaak. Ik vind het eerlijk gezegd een overbodige toevoeging, smaakt een beetje zurig, maar Ava smikkelt er op los! Het formaat is ook fijn, sommige babytussendoortjes van maïs zijn net iets te klein waardoor baby’s en dreumesen ze niet zo goed vast kunnen pakken. Ava kan de stukjes goed vastpakken in haar knuistje en tussen haar vingers.

Motoriek

Over die motoriek vanaf zeven maanden (leeftijd waarop je een baby tussendoortje van maïs kunt geven):dit is precies het moment waarop ze leren hun handjes onder controle te krijgen. Doordat de tussendoortjes zo groot zijn als hun handpalm kan je kleintje leren hoe hij zijn eigen eten oppakt. Rond deze tijd is de oog-handcoördinatie ook voldoende ontwikkeld om eten naar de mond te brengen. Ella’s Kitchen geeft er nog een leuke tip bij hoe je er een spelletje van kunt maken: Geef een stukje in één hand en doe voor hoe je het overpakt in de andere. Zo simpel! Ava volgde het tussendoortje met haar ogen, keek daarna naar haar eigen hand en legde het vervolgens in haar andere hand.

Baby tussendoortje met een ovenhandschoenbaby-tussendoortje-4

En hiermee stopt het spelen niet. Bij de babytussendoortjes kreeg ik namelijk ook nog een knalblauwe ovenhandschoen met de vraag of ik wilde voelen hoe het voelt om in deze ontwikkelingsfase te zijn. Met een ovenwant aan een smikkelstick oppakken en in je mond doen, voelt namelijk een beetje als de motoriek van een baby van zeven maanden. Het is inderdaad een beetje onwennig met je vingers soort van aan elkaar geplakt, maar het is gelukt hoor 😉

baby-tussendoortje-1Over Ella’s Kitchen

Nog even over Ella, de kleurige biologische fruithapjes, maaltijdjes en tussendoortjes kom je steeds vaker tegen maar hoe zat het ook alweer? Ella is het dochtertje van Paul Lindley, een Engelsman die betere babyvoeding wilde ontwikkelen voor Ella’s generatie. ‘Als vader van Ella en Paddy heb ik geleerd dat je altijd vanuit het perspectief van het kind moet denken. En dus hebben we voor onze producten simpele, natuurlijke ingrediënten gekozen die vol met goede dingen zitten en die in een verpakking gedaan die de kinderen leuk vinden – met smaken, kleuren, texturen en namen die al hun zintuigen prikkelt’, vertelt hij op de website van het bedrijf. Hij ontwikkelde daarna ook nog eco-toiletspulletjes voor kinderen vernoemd naar zijn zoontje: Paddy’s Bathroom. Helaas nog niet te verkrijgen in Nederland maar wel online te bestellen.

baby-tussendoortje-2Weer terug van Ella naar Ava, want die heeft haar schaaltje gepofte sticks alweer op. Speaking of which, ik vind het altijd lastig om te bepalen hoeveel van die dingen dan 1 portie is. Ik heb er nu een stuk of 5 gegeven en ze leek tevreden. En voor wie ook niet meteen de hele zak leeg eet, er zit een handige sluitstrip bij. Kortom, een verantwoord babytussendoortje van maïs in een aansprekende verpakking met een goed verhaal. Ik heb toch de voorkeur voor 100% maïs (dus zonder poeder of extra ‘smaakje’ en andere toevoegingen) maar lekker voor de afwisseling en een fijn formaat!