herinneringenbuik

Hoe zou jij een herinnering aan je dikke buik willen bewaren? Juist door mooie beelden, bijvoorbeeld met een fotoreportage of gewoon door spontane foto’s met je telefoon. Of liever door gedachten en ervaringen op te schrijven in een dagboekje voor later om vragen te kunnen beantwoorden over hoe het was / hoe ik was in de buik? 

Van collega Cindy kreeg ik de uitnodiging om een gipsafdruk van mijn buik te laten maken. Door haar zelf, bij haar thuis. Een afdruk wordt gemaakt met echt gipsverband. Door het te dopen in een laagje water kon zij mijn buik en mijn borsten bekleden met een laagje gipsverband. Gips droogt snel, dus na een half uur kon de gipsafdruk er af, maar alleen omdat er een laag vaseline onder zat! Door de vaseline plakt het gips niet vast aan je huid. Zonder mij als mal werkte Cindy de gipsafdruk nog een beetje bij en maakte er een draad aan vast, zodat deze opgehangen kan worden. Ik heb de gipsbuik wit gelaten en hang ‘m op tegen een gekleurde achtergrond. Anderen laten de buik beschilderen of bekleden met mozaïek en zelfs met lichtjes.

De buik hangt inmiddels tegen de muur. Over wat er van binnen gebeurt, heb ik kort wat opgeschreven in een dagboekje naast m’n bed. Simpele dingen over wanneer ik bewegingen begon te voelen, over hoe Aliben en Laslo reageerden toen zij ook een keer beweging voelden. Over hoe ik maar niet op een naam kan komen, die ik vervolgens onthoud, want tot nu toe vergeet ik ze steeds weer. Over dat ik heel erg benieuwd ben of het wezentje nu een meisje of jongetje is, want dat weten we niet!

Voor als je je buik wil herrinneren, kun je:

Voor mooie foto’s kun je hier inspiratie opdoen:

Voor een gipsafdruk kun je vragen of Cindy langskomt (of haar tweeling zus):

Voor 3D echo’s kun je tegenwoordig zo ongeveer bij iedere echopraktijk terecht:

Een klein dagboekje is altijd wel te vinden.

buikAnna