Wow, hier worden we vrolijk van! Met Chef Het Samen laten kinderen zien hoe cool het is om te koken met groente. Samen met een vriendje of vriendinnetje de keuken in, groentegerechten koken, zonder volwassenen erbij, dan gebeuren er bijzondere dingen. Met duidelijke instructies + een onsje vrijheid & een vleugje vertrouwen wordt koken leuk. En blijken kinderen groente opeens een stuk lekkerder te vinden!

Kijk maar eens op het youtube-kanaal van Chef Het Samen, waar de jonge chefkoks Liz en Polly (allebei 10 jaar) los gaan in de keuken. Gevulde tomaten? Daar draaien deze groentehelden hun hand niet voor om. Zomerse stamppot met frisse rauwkost? Liz en Polly doen het even voor. Extra leuk: alles wordt gefilmd en gemonteerd door hun buurjongen van 13.

Nu komt er ook een serie groentekookboeken in lijn met de youtube-filmpjes. Chef Het Samen met Tomaat is de eerste in die reeks:

ChefHetSamen

Ook dit project van Chef het Samen is helemaal voor & door kids. Zo helpen kinderen mee bij de recept-ontwikkeling (veel testen en proeven!) en brainstormen ze tijdens een ‘tomaten-college’ op school over de vraag hoe zij tomaten cool voor andere kinderen zouden maken. Met hun schetsen, feedback en ongezouten commentaar worden de recepten, ideeën en schrijfsels van Chef Het Samen met Tomaat verbeterd en zo rolt er straks een supertof boek van de pers.

Doe je ook mee?

Ook meedoen met de crowdfunding? Bestel dan nu alvast één of meerdere exemplaren van Chef Het Samen met Tomaat (144 p. full color, verschijnt sept. 2016). Daarmee maak je de eerste druk mogelijk. Het doelbedrag staat op 10.000 en is bedoeld voor de ‘out of pockets’ (drukkosten, dtp en vormgeving) alle uren (fotografie, tekst, research, filmpjes, etc.) die het project met zich meebrengt investeren de makers zelf. Iedereen die ooit zelf zo’n initiatief heeft volbracht, weet wat daar bij komt kijken;)

Ambassadeurs van Chef Het Samen ontvangen diverse extra’s, zoals gratis verzending, een plek op de Tomato Wall of Fame en een zakje biologisch tomatenzaad. Ook daarmee kunnen kinderen zelf aan de slag, want in het boek wordt alles helder en aanstekelijk uitgelegd; je krijgt als kind echt zin om te moestuinieren. En met die tomaten van eigen kweek vervolgens weer lekkere (en overzichtelijke) recepten te maken uit Chef Het Samen met Tomaat. Kortom, zelf kweken, koken, gezond eten & ondertussen een hoop lol met elkaar.

En natuurlijk ontvang je straks als eerste een exemplaar van Chef Het Samen met Tomaat. Origineel cadeau voor je eigen kind(eren), buurmeisje of neefje.

Doe mee met de crowdfunding voor Chef Het Samen – Samen laten we kinderen gezonder eten!

Voor tips, vragen, suggesties kun je ook rechtstreeks contact opnemen met Laura Emmelkamp (opperchef van Chef Het Samen) via: laura@keetsmakelijk.nl

Onlangs won Chef Het Samen de crowdfundingswedstrijd van de ASN Bank: uit 125 voorstellen werden 6 duurzame initiatieven geselecteerd. Dat was de kickstarter voor Chef Het Samen met Tomaat.

Laura Emmelkamp van Chef Het Samen is GoodBabyFood ambassadeur. Lees hierover op onze GoodBabyFood campagne pagina.