Do It Yourself kruikenzak-1

Als je zelf de spulletjes voor de babykamer maakt weet je zeker dat het helemaal uniek wordt. En ook helemaal naar je eigen smaak. Maak bijvoorbeeld zelf de lakens voor het bedje, zoals je al eerder kon zien. En maak daar, bijvoorbeeld van de restjes stof, een leuke kruikenzak bij. Hoe je dat doet laat ik hier zien.

Do It Yourself: Naai een kruikenzak voor de babykamer

Voor de kruikenzak heb je twee lapjes stof nodig van 32 x 43 cm en een lintje van 50 cm lang. Voor de buitenkant van de zak gebruik je een stof van 100% katoen. Je kunt ook een lapje samenstellen van verschillende stoffen zoals bij die van mij. Biologisch katoen is veiliger voor je kindje en vind je bijvoorbeeld bij Sew Natural.
Voor de binnenkant van de kruikenzak gebruik je badstof, ik verknipte zelf een oude handdoek.

diy-kruikenzak-schematisch

Stap voor stap

• Leg de twee lappen stof (buitenkant en voering) met de goede kant op elkaar en naai één van de twee korte kanten op elkaar met een naad van 1 cm.
• Vouw de stoffen open en strijk de naad open, vouw de lap die je nu hebt in de breedte dubbel met de goede kant van de stof naar binnen. Dus voering op voering, buitenkant op buitenkant en de naad die je daartussen naaide ligt netjes op elkaar.
• Vouw het lintje dubbel en leg dit tussen de stof, op 10 cm van het uiteinde van de buitenstof.
• Naai nu de stoffen op elkaar langs de 3 open kanten, met een naad van 1 cm. In de smalle kant van de voering laat je een gat van ± 7 cm open.
• Knip de hoekjes van de stof schuin af tot een paar mm van je stiksel en keer je naaiwerk via de opening, zodat de goede kant van de stof aan de buitenkant komt. Vouw de stof bij de keer-opening netjes op elkaar naar binnen en naai het gat dicht.
• Duw de voering netjes in de kruikenzak en naai nog een stiksel rondom de bovenkant, op 1 cm van de stofrand, om de stoffen goed op elkaar te houden.

Je hebt nu een kruikenzak genaaid, geschikt voor een standaard formaat metalen kruik! De zak kun je sluiten met behulp van het striklintje. Veel plezier!
Ps. tips voor naaien voor beginners vind je op ByMiekK Blog.

diy-kruikenzak-2