Do It Yourself Reis Etui 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is vakantietijd, een tijd waarin je er vaak lekker op uit trekt. Op vakantie of wat gezellige uitstapjes. Met een kleintje moet je dan vaak een heleboel spullen meeslepen! In dit handige etui passen een paar luiers en wat billendoekjes. Of als je grotere kinderen hebt, wat zakdoekjes en pleisters. En het mapje stop je dan in je tas of onderin de kinderwagen, zodat je geen rondslingerende spullen meer hebt!

Do it yourself

Stap voor stap

DIY Reis Etui 2

 

 

 

 

 

 

Neem twee stukken stof van 26 bij 52 cm, kies stevige stoffen uit. Leg de stoffen met de goede kant op elkaar en naai ze op elkaar met een naad van 1 cm. Laat een gat van ± 7 cm open op een van de lange kanten van de stof.

Knip de hoekjes schuin af, vlak bij je stiksel en keer de stoffen met de goede kant naar buiten via het gat. Leg de stoffen netjes op elkaar, duw de hoeken en de naden goed naar buiten toe en strijk je werkstuk goed plat.
Naai een stiksel over de smalle kanten, op 2mm van de zijkant van de stof.
Naai links en rechts een stukje klittenband in het midden van de lap, op 2,5 cm van de smalle zijkanten: aan één kant het zachte deel en aan de andere kant het stekelige deel. Doe dit op de kant van de stof die je als buitenkant van het etui wil gebruiken

DIY Reis Etui 3

 

 

 

 

 

 

 

Leg de lap met de goede kant naar beneden en vouw de smalle kanten 10 cm om. Naai een stiksel aan de bovenkant en aan de onderkant, op 2mm van de zijkanten van de stof. Hierbij ontstaan er dus twee vakjes én je naait gelijk ook de keeropening dicht.
Je reis etui is nu klaar!

DIY Reis Etui 4