Ook dit jaar werken wij samen met Babycooking en Ekoplaza om zwangere bezoekers van de Negenmaandenbeurs te informeren over eerlijke voeding voor zwangeren en baby’s, door middel van korte proef- en beleefworkshops op het Puur Baby Plaza.

Babycooking Ekoplaza

Eerlijke voeding is hot!

De foodtrend van 2015 was koken met eerlijke en verse ingrediënten. In 2016 zien we deze trend weer terug. Potjes, pakjes, zakjes en kant-en-klare maaltijden zijn zo passé. Ekoplaza gaat een stap verder met hun volledig 100% biologische assortiment. Een bewuste ouder kiest voor groenten en fruit zonder pesticiden want ‘wat je er niet op spuit, krijg je ook niet binnen.’ En dat is voor een baby met een eenzijdiger voedingspatroon en een lijfje dat nog niet alle giftige stoffen kan verwerken nog veel meer van belang.

Koken voor je baby is simpel

Dat het maken van een babyhapje niet moeilijk hoeft te zijn laat Gees van Asperen zien in haar Babycooking workshops. ‘Het moment waarop je als ouders hebt besloten ‘zwanger’ te willen worden of het moment waarop je kleine spruit mag genieten van zijn of haar eerste echte hap vaste voeding is er een om goed bij stil te staan. Want wat voor een invloed heeft de voeding van de moeder eigenlijk op de ontwikkeling van de baby in haar buik? En hoe zorg je ervoor dat jouw kindje vanaf de allereerste vaste hap smakelijk mee zit te eten met de hap die je ook voor jezelf hebt bereid? Hoe bereid je eigenlijk zo’n smakelijke hap, met welke ingrediënten en ook niet geheel onbelangrijk, met minimale inspanning…? Wat mag hij wel of wat juist nog niet? Vragen die bij veel aanstaande en kersverse ouders leven en vragen waarop wij graag een eerlijk en volledig antwoord geven. Eerlijk en volledig, zodat jij als (aanstaande) ouder zelf een bewuste en weloverwogen keuze kunt maken.’

Korte beleef & proef workshops

Speciaal voor de BabyBeGood workshops op de Negenmaandenbeurs heeft Gees van Asperen een mini workshop (ca. 15 minuten) ontwikkeld die voor ouders in spe een ware eye-opener is. Ze kunnen proeven, doen mee aan een mini quiz (met prijzen voor de winnaar) en krijgen tips over hoe ze bijvoorbeeld van een gepofte biologische zoete aardappel eenvoudig en goedkoop een voedzaam babyhapje kunnen maken.
Gees van Asperen: ‘Dit kunnen we alvast verklappen: Er mag juist heel veel wel in plaats van niet en biologische producten duur, lastig verkrijgbaar of stoffig? Niets is minder waar. Kom langs, doe mee, laat je verrassen en ervaar het vooral zelf!’

Puur Baby Plaza

De workshops zijn een onderdeel van het BabyBeGood workshop paviljoen dat onderdeel is van Puur Baby Plaza (stand08.123F) op de Negenmaandenbeurs. Puur Baby Plaza is het plein van ondernemers met hippe, pure producten voor ouders en hun baby.