Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Gees van Asperen. Ik ben 46 jaar en woon samen met mijn man Allard en twee puberzonen Flin en Timo in Amsterdam. De komende vier weken neem ik de website van BabyBeGood als gastredacteur over. Wat kan je zoal verwachten? Graag vertel ik je meer over mijn passie voor gezonde voeding in het algemeen en voor de doelgroep aanstaande en kersverse ouders in het bijzonder, mijn favoriete keukenattributen, ingrediënten, interessante projecten en uiteraard meer over het belang van voedzaam en lekker eten juíst tijdens de eerste 1000 dagen van een kind.

Gees van Asperen - expert in gezonde voeding

Gees van Asperen van GoodBabyFood

Voeding

Voeding is mijn lust en mijn leven. Laatst hoorde ik tijdens een foodcongress dat men gemiddeld 300 keer per dag aan voeding denkt. Nou doe dat bij mij dan maar maal 3, want zodra ik op sta ben ik al bezig met wat we die dag zullen gaan eten of welke lekkere recepten ik kan bedenken. Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken en mijn dagelijkse leven bestaat inmiddels uit o.a. receptontwikkeling, foodstyling, productontwikkeling of andere voedingsgerelateerde projecten. Met mijn werkzaamheden probeer ik mensen aan te sporen om lekker zelf te koken. Ingewikkeld? Dat zeker niet, mijn insteek is gezond, puur, praktisch, lekker en verrassend!

Specialisatie in gezonde voeding voor baby’s en kinderen

Sinds 15 jaar, vanaf de zwangerschap van mijn oudste zoon, heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van lekker en voedzaam eten voor zwangeren, aanstaande ouders en baby’s eerste hapjes. De voeding tijdens de eerste 1000 dagen van een kind blijkt uit steeds meer onderzoeken ongelooflijk belangrijk voor de ontwikkeling van een kind te zijn.

Ik merk dat aanstaande en kersvers ouders wel heel graag een verantwoord eetpatroon aan hun kinderen willen kunnen aanbieden. Maar ze weten niet zo goed hoe ze dat kunnen doen. En daar help ik ze graag bij. Mijn missie: aanstaande en kersverse ouders bewust laten worden van het belang van voedzaam eten tijdens deze eerste 1000 dagen, en ze praktische tips mee te geven hoe hier op een simpele manier invulling aan te geven. Dit alles op een positieve en toegankelijke manier. Want er kan en mag zo ontzettend veel wel in plaats van niet.

Bovenstaande heeft, onder andere, geresulteerd in de workshops ‘koken voor je baby’  en ‘koken voor je peuter’, die ik momenteel ook geef aan jeugdartsen en –verpleegkundigen. Daarnaast verscheen in 2008 mijn kookboek: “Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot én klein”. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van mijn tweede boek. In een latere blog vertel ik daar graag iets meer over.

GoodBabyFood – gezonde voeding voor jou en je baby

Sinds 2015 ben ik met psycholoog Tamara Peers van BabyBeGood gestart met GoodBabyFood. Een sociaal maatschappelijk initiatief met voedingsgerelateerde projecten gericht op de doelgroep ‘jonge gezinnen’. Uit vandaag gepubliceerd onderzoek (afgenomen door CBS in samenwerking met RIVM en het Voedingscentrum) blijkt wederom dat nog steeds de helft van de kinderen tussen 1 en 4 jaar te weinig groente, fruit en vis eet. GoodBabyFood bedenkt projecten die de toekomstige generatie een stukje gezonder maakt. Dit doen we in samenwerking met partijen uit de voedingsbranche. Naast een inmiddels groot opgebouwd netwerk binnen de doelgroep, en kennis op het gebied van voeding en projectorganisatie, ligt de kracht van GoodBabyFood in het verbinden van de verschillende partijen om met elkaar het grotere doel te realiseren:

Aanstaande en kersverse ouders bewust maken van het belang van voedzaam eten voor zichzelf en hun (toekomstige) kind.

Benieuwd naar de reden waarom ik GoodBabyFood ben begonnen? Hierover in mijn volgende blog meer. Tot snel.