In februari 2016 vindt op de Negenmaandenbeurs de GoodBabyFood campagne plaats, waarbij auteurs, wetenschappers en foodbloggers samen komen om de gezamenlijke boodschap uit te dragen: 

“Investeer in de toekomst van je kind, kies voor voedzaam eten”

Speciaal voor deze campagne interviewen wij de ambassadeurs. Hierbij onze ambassadrice van deze campagne: Laura Emmelkamp.

Laura Emmelkamp - Keet Smakelijk

 

Laura Emmelkamp is initiatiefnemer en drijvende kracht achter Keet Smakelijk een platform met gezonde (groente)tips & familierecepten. Kookboekenschrijver , fotograaf en concept-ontwikkelaar. Van Keet Smakelijk verschenen o.a. 2 bekroonde kookboeken en een (Engelstalige) iPad-app.

Waar komt je passie voor voeding vandaan? Wanneer is dit begonnen en op welk gebied ligt deze passie precies?

Mijn moeder kon niet koken. Ze deed haar best, maar bakte er niks van. Vanaf een jaar of 12 ben ik steeds vaker gaan koken. Toen ik zelf kinderen kreeg, merkte ik hoe lastig het kan zijn om ze gezond en gevarieerd te laten eten. Met name groenvoer ging er amper in. Zo ontstond Keet Smakelijk: we wilden onze kinderen meer groente laten eten, maar wel met plezier.

Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen geweest in het traject naar waar je nu bent en hoe heb je hier doorheen gewerkt?

… zoveel, maar daar ga ik jullie niet mee lastig vallen 🙂

Hoe ziet voor jou het ideale toekomstbeeld eruit wat betreft voeding?

Da’s een no-brainer: in een ideale wereld heeft geen enkel kind honger. Als ik het dichter bij huis moet zoeken: op dit moment eet 1% van de Nederlandse kinderen voldoende groente. Meer groente eten (en minder snoep, koek en frisdrank) lost een hoop problemen op. Als we deze kant op gaan, zijn we al behoorlijk ideaal bezig.

Wat hoop je de zwangeren op de Negenmaandenbeurs mee te geven wat betreft voeding?

Jong geleerd, is oud gedaan. Je kunt als jonge ouder veel invloed uitoefenen op het eetpatroon van je kind. Maak daar gebruik van en leer je kind (baby/peuter) al vroeg aan allerlei smaken wennen. Daar hebben ze hun leven lang lol van.