In februari 2016 vindt op de Negenmaandenbeurs de GoodBabyFood campagne plaats, waarbij auteurs, artsen, producenten, wetenschappers, foodbloggers en overige experts op het gebied van kindervoeding samen komen om de gezamenlijke boodschap uit te dragen:

“Investeer in de toekomst van je kind, kies voor voedzaam eten”

Speciaal voor deze campagne interviewen wij de ambassadeurs. Vandaag onze ambassadeur dokter KFM Joosten, kinderarts-intensivist ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis.

Koen Joosten - Kinderarts Erasmus MC

Kunt u in één à twee zinnen een korte introductie over uzelf geven?

Ik ben kinderarts-intensivist en werkzaam op de kinderintensive care van het Sophia Kinderziekenhuis. Mijn dagelijks werk bestaat uit de zorg voor ernstig zieke kinderen.

Waar komt uw passie voor voeding vandaan? Wanneer is dit begonnen en op welk gebied ligt deze passie precies?

Mijn passie voor voeding is begonnen tijdens een stage in Afrika op de kinderafdeling. Omdat voor het herstel van ernstig zieke kinderen goede voeding noodzakelijk is heb ik mij daar vanaf het begin af aan op toegelegd.

Wat zijn voor u de grootste uitdagingen geweest in het traject naar waar je nu bent en hoe heb je hier doorheen gewerkt?

De grootste uitdaging is geweest mijn klinische baan te combineren met wetenschappelijk onderzoek en de resultaten daarvan te vertalen naar de dagelijkse praktijk zowel in Nederland als in het buitenland.

Hoe ziet voor u het ideale toekomstbeeld eruit wat betreft voeding?

Het ideaal is een samenleving waarbij iedereen gezonde voeding tot zich neemt en kan nemen, van jong tot oud en dat daardoor zowel de algemene gezondheidstoestand wordt bevorderd en ziekte voorkomen kan worden.

Wat hoop je de zwangeren op de Negenmaandenbeurs mee te geven wat betreft voeding?

Een gezonde levensstijl en voedingsinname begint al voor de zwangerschap en dat dient zich door te zetten in de zwangerschap om het zich ontwikkelende kind de beste kansen op een gezonde ontwikkeling te bieden.

Vijf dagen lang is er op de Negenmaandenbeurs aandacht voor het belang van voedzaam eten voor zwangere vrouwen en baby’s. Kom naar de workshops & lezingen van onze GoodBabyFood ambassadeurs.