Greentom, het merk achter ’s werelds groenste kinderwagen, introduceert een limited edition 100% natuurlijke Nomad blanket, exclusief ontworpen en geproduceerd door de Nederlandse kunstenares Claudy Jongstra. De Nomad deken is een heerlijke handgemaakte zachte deken die overal mee naar toe kan.

Claudy Jongstra, die op een boerderij in het noorden van Nederland woont, gebruikte wol van haar eigen schapen als belangrijkste ingrediënt van de deken. Verse Calendula bloemen werden met de hand geplukt uit Jongstra’s eigen biologisch-dynamische tuin. In het kleur-proces, heeft deze bloem een palet van zachte geel-tinten op de Drentse Heide-, Mohair- en Merino-wol, het zijde en linnen gebracht. De verschillende nuances tonen de kwaliteit van dit unieke natuurlijke kleurproces.

Greentomschaap

Het moment van oogsten, het kleur-receptuur en het gebruik van verschillende natuurlijke vezels beïnvloeden het eindresultaat en de kleurtint. Het kaarden van vezels is een oude manier van de vezels uit te lijnen. Vroeger werd voor het kaarden of ruwen van wol het gedroogde stekelige uiteinde van de Kaardebol plant gebruikt. Nu maakt Studio Claudy Jongstra gebruik van een mechanisch handgereedschap dat de ritmische kaardbeweging maakt. Dit proces zorgt voor het verbinden, ordenen en in vorm brengen van de vezels. De gekaarde stukken worden heel secuur uitgelegd. Door een combinatie van warm water, zeep en wrijving vormt dit een met de hand gemaakt vilten stof. Elke deken is uniek en geeft een ultieme sensatie van zachtheid aan het kind. Een duurzame deken die langer mee zal gaan dan de kindertijd en daardoor een levenslange metgezel wordt.

GreentomdekentjeGreentomdekens

Claudy Jongstra
De internationale gerenommeerde kunstenares Claudy Jongstra (1963) creëert kunstwerken en architecturale installaties van handgevilt materiaal. Ruwe, natuurlijke materialen en ambachten als vilten, spinnen, kaarden en weven vormen de basis van haar werk. Ze houdt daarbij de hele productieketen zoveel mogelijk in eigen hand. Zo houdt ze haar eigen bijen, is de wol die ze gebruikt afkomstig van een eigen kudde Drentse heideschapen, en voor de plantaardige kleurstoffen onderhoudt ze een heemtuin. Hierdoor wordt geen afval nagelaten, wordt de natuur gerespecteerd en wordt de filosofische waarden en het gebruik van lokale middelen en traditionele vaardigheden geïllustreerd.

Greentom
Greentom heeft een missie: het ontwikkelen en produceren van 100% groene producten, om zo de planeet en de toekomst van onze kinderen groener te maken. Greentom’s eerste product; de Greentom kinderwagen is de groenste wagen ter wereld. Deze lichtgewicht en makkelijk in gebruik, kinderwagen is gemaakt van gerecycled polypropeen en frisdrankflessen (PET) en kan in minder dan 5 minuten in elkaar gezet worden. Alle componenten kunnen aan het einde van de levenscyclus weer eenvoudig recycled worden.

De Nomad blankets zijn in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar via de Greentom webshop.

www.Greentom.com

www.ClaudyJongstra.com