Wij zijn Laura en Marjolein van HUMM en de komende vier weken nemen we de website van babybegood als gastredacteuren over. We nemen je mee in ons leven als ondernemer en moeder. Wat kan je zoal verwachten? We vertellen je meer over het belang van biologisch katoen (voor mens en milieu), hoe is het om met een vriendin een “groen” merk op te zetten, we geven tips voor mooie duurzame producten voor jou en je baby en praten met mensen uit de industrie. Daarna geven we het stokje weer door aan de volgende duurzame ondernemer uit het netwerk van Babybegood. Door onze verhalen te vertellen, willen we een kijkje geven in de wereld achter biologische babyproducten en wat ons als (kleine) duurzame ondernemers drijft en verbindt. In deze eerste blog stellen we ons graag aan je voor door elkaar te interviewen.

HUMM

Laura (links) en Marjolein (rechts).

Laura: Wat is HUMM en wat is onze missie?
Marjolein: HUMM is hip, handig en biologisch beddengoed voor baby’s en peuters. We willen samen iets moois betekenen voor deze wereld. Net zoals Babybegood en alle andere duurzame ondernemers met een (mint)groen hart.

Marjolein: Hoe zijn we vrienden geworden?
Laura: We kennen elkaar vanaf de peutertijd. We woonden in dezelfde buurt, we zaten op dezelfde basisschool bij elkaar in de klas en ook op de havo/vwo deelden we lief en leed. Deze periode waren we, zoals dat nu heet, BFF’s. We deelden onze geheimen (op wie we verliefd waren), hadden ruzie, lagen dubbel van de gierende lach en belden elke avond met elkaar om GTST samen te kijken en bespreken. Onze ouders werden gek van de telefoonrekening!

HUMM

AL BFF toen we 15 jaar oud waren (op vakantie in Spanje)

Laura: Hoe ziet onze vriendschap er nu uit?
Marjolein: In 31 jaar is onze vriendschap door pieken en dalen gegaan, net zoals het leven. Maar op de een of andere manier vinden we elkaar altijd weer. De afgelopen twee jaar hebben we naast ons gezin en werk, hard gewerkt om HUMM op te zetten. We zijn lekker op weg en pakken het eigenlijk best wel heel profi aan. Nooit geweten hoeveel werk er in een onderneming zit! En dan ook nog eens in de duurzame hoek. Want duurzaam moest het zijn, hoe moeilijk deze zoektocht ook werd (daarover lees je binnenkort meer).
​​​​​​​​
Marjolein: Hoe vind jij het om te ondernemen met een vriendin?​​
Laura: Je hoort wel eens ‘Begin nooit een onderneming met een vriendin’. Maar ik kan beamen dat een hechte vriendschap een hele goede basis is voor een VOF. Omdat we elkaar door en door kennen en zoveel meegemaakt hebben, is alles bespreekbaar en weten we dat we er altijd weer uit komen.

Laura: Hoe zou je mij omschrijven?
Marjolein: Op je 22ste ben je verliefd geworden op Özgür tijdens een vakantie in Bodrum, Turkije. Inmiddels is Özgür 11 jaar in Nederland en hebben jullie 2 kids: Dünya (10 jaar) en Kaan (4 jaar). Woorden die bij jou passen: hoppa, gewoon doen, samen doorpakken, genieten, zorgen voor, humor en zelfspot. Je beroep kun je beter zelf uitleggen.
Laura: Ik ben van origine verpleegkundige waarna ik zorgmanagement heb gestudeerd. De afgelopen 12 jaar heb ik aan verschillende zorgteams leiding gegeven in de GGZ/ het sociaal domein, wat ik nog steeds met veel plezier doe!”

Marjolein: en hoe zou jij mij omschrijven?
Laura: Je bent mama van Isabella (3) en baby no.2 is on the way. Negen jaar geleden ontmoette je jouw huidige partner Omar, met wie je in Scheveningen bent gaan wonen.
Woorden die bij jou passen: doordacht, analytisch, verstrooide professor, los genietos, ontdekker, wereldreiziger en duizendpoot.
Marjolein over haar beroep: Na mijn studies Communicatie en Journalistiek ben ik als communicatieadviseur bij een hogeschool gaan werken. Vorige maand ben ik bij dezelfde werkgever aan een nieuwe uitdaging begonnen, namelijk die van crossmediaal redacteur/contentspecialist.

Laura: Oh ja en waar staat HUMM voor?
Marjolein: Ehm…. in m’n HUMM zijn, HUMMeltje, HUMMing, HUMMpie, Hmmmmm slapen…

Tot snel! X Marjolein en Laura