Over het ontstaan van de BabyBeGood doos

BabyBeGood is opgericht door twee vriendinnen van de basisschool: Tamara Peers & Anna Schoemakers. Het idee is ontstaan tijdens de zwangerschap van Tamara’s jongste dochter. Zij zocht goede informatie over een bewuste leefstijl en nu ze zwanger was, richtte zich tot haar vriendin Anna die immers van huis uit veel had meegekregen over bewust opgroeien (Finse roots).

De Finse babydoos als inspiratiebron
Anna en vriendin Essi (ook Finse) vertelden over de babydoos die Finse ouders krijgen bij de geboorte van hun kind. Het pakket is gevuld met babyspullen voor het eerste jaar van het kind. De Finse overheid schenkt dit cadeau vanuit een sociale gedachte om inwoners te steunen met de eerste onkosten (te vergelijken met onze kinderbijslag). Het Äitiyspakkaus vertegenwoordigt een waarde van 275 euro en het zijn veelal duurzame producten. De kartonnen doos is tevens een wiegje, het matrasje krijgen de Finse ouders erbij, en baby’tjes in Finland liggen inderdaad in een kartonnen wiegje.
aitiyspakkaus
‘Wow’ dachten Tamara en Anna. ‘Dit willen wij ook in Nederland’. Zie hier de TEDxTalk van Tamara in 2011.

Susan Smit

Het was de schrijfster Susan Smit die als eerste een door ons samengestelde babydoos ontving en daar meteen enthousiast over schreef in haar boek ‘Zwanger met lichaam en ziel’. Voor Tamara en Anna het startsein om BabyBeGood en het verspreiden van de babydozen te beginnen. Zie hier welke BN-ers nog meer enthousiast waren over de BabyBeGood doos.

SusanSmitboek-300x157

 

BabyBeGood doos

De BabyBeGood doos is gevuld met pure producten waarmee ouders een start kunnen maken voor een bewuste leefstijl. De producten zijn stuk voor stuk door BabyBeGood geselecteerd omdat ze een goed verhaal hebben die BabyBeGood graag aan jonge ouders (in spe) wil vertellen. De BabyBeGood doos is een uniek geschenk voor zwangeren en hun partners en wordt door ouders zelf besteld maar ook vaak als cadeau gegeven aan (schoon)dochters, collega’s en vriendinnen.

BabyBeGood projecten

Anna en Tamara staan er niet meer alleen voor, het team van BabyBeGood bestaat uit (veelal) papa’s en mama’s met uiteenlopende expertises binnen de duurzame babymarkt. Met hun projectbureau hebben zij duurzame concepten bedacht en uitgevoerd voor bedrijven waaronder voor de Negenmaandenbeurs, Ecover, Een Veilig Nest en Ekoplaza.

team