Wat heerlijk dat het weer sneeuwt in Amsterdam! Lekker met de kinderen naar buiten, genieten van de kou op je wangen en de sneeuw onder je voeten. Uiteraard werden er ook sneeuwballen gegooid. Ik krijg zin in heerlijke winterse gerechten, jullie ook? Hierbij mijn pompoensoep met rode linzen waar kindjes dol op zijn en waar je voor jezelf en de grotere mensen in huis met een paar aanpassingen een volwassen variant van kunt maken. Eet smakelijk!

  • klein scheutje zonnebloemolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl korianderpoeder
  • 200 g pompoen, in kleine blokjes
  • scheutje kokosmelk
  • ca. 250-300 ml water
  • 50 g rode linzen, gewassen

Bereiding:

Verhit de olie in een pannetje en voeg sjalot, knoflook en korianderpoeder toe. Fruit kort op laag vuur. Neem gefruite ui-mengsel uit de pan. Voeg pompoenblokjes toe en bak even om. Voeg kokosmelk, 200 ml water en de linzen toe en kook tot de pompoen en linzen gaar zijn (ongeveer 15 minuten). Voeg indien nodig nog wat water of kokosmelk toe. Geef het babyhapje zo of prak/pureer nog iets fijner afhankelijk van hoe je kindje het graag eet.

Tip voor volwassenen: Voeg voor een heerlijke soep kruidenbouillon van goede kwaliteit en het gefruite ui-mengsel toe en breng op smaak met chilipeper, gemberpoeder en verse peterselie. Lekker met Naan brood uit de oven.

pompoensoep