ijsthee

Het zonnetje schijnt, heerlijk weer voor een grote kan ijsthee. Lees hier hoe je deze zelf kunt maken.

Ice tea voor gezonde dorst:

  • 1,5 liter water in een pan
  • 1/2 ┬ábiologische citroen
  • 1/2 biologische appel
  • 2 cm verse gember, geschild
  • bosje verse munt (blad met stengels)
  • rauwe honing of honing van de plaatselijke imker: optioneel

Was de biologische citroen en appel goed af met een beetje Ecover afwasmiddel. Snijdt daarna de appel en citroen in 2 delen en snijdt van elk 1 helft in dunne schijfjes en verwijder de pitten. Snijdt de verse gember eveneens in dunne plakjes

Laat het water koken in een diepe ketel of waterkoker en doe het water in een glazen kan. Voeg dan de schijfjes fruit en de verse gember toe en roer alles goed door elkaar met een houten lepel. Voeg dan de verse munt en 2 eetlepels honing toe: steek de stengels in de kan met warm water (pas op dat je je niet verbrand!), roer alles even goed door elkaar en laat de warme thee nu op een koele plek afkoelen.

Na 1 uur haal je het fruit, de gember en de munt uit de kan en plaats je de kan een wijnkoeler of ijskast als je van een koude drink houdt.

Voor een heerlijke iced tea crush je wat ijsblokjes en doe je deze in een glas, schenk hierover de ice tea en versier alles met een paar blaadjes verse munt of stevia.

Je kunt de ice tea oppimpen door de resterende appel en citroen in schijfjes te snijden en deze bij de ice tea doen of een handje blauwe bessen, frambozen of kersen toe te voegen aan de ice tea!