zeekraal

Eindelijk vinden we weer tijd om iedere zaterdagochtend naar de markt te gaan. Hoewel ik vaak voor biologisch ga, vind ik de versmarkt een inspirerende plek door alle kleurrijke producten, handelaars en kraampjes.
Zo wees dochterlief ineens iets groens aan en keek mij vragend aan: zeekraal.
Vaker in restaurants gegeten maar nog nooit zelf bereid. Een goed moment om vandaag een verrassende maaltijd te bereiden die zelfs de kritische eter uitnodigt om aan tafel te gaan.
Zeekraal heeft qua smaak en textuur veel weg van verse spinazie, zeekraal is ietwat zout van smaak dus ben ik voorzichtig met kruiden e.d.

Zeekraal is een prachtproduct: het bevat van nature mineralen zoals natrium (meer dan 800 mg per 100 gram!), calcium, magnesium en fosfor. Eet je zeekraal rauw dan bevat deze antioxydanteneigenschappen die bijdragen aan een gezonder immuunsysteem.
Ik deel dan ook graag mijn recept met jullie en hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij.

Ingrediënten:
• 450 gram boekweit*- of speltpasta
• 300 gram diepvrieserwten
• 1 grote avocado, schil en pit verwijderen
• 1 teentje knoflook
• Beetje citroensap
• Scheutje biologische extra vierge olijfolie
• Himalaya zout
• Gedroogde bieslook
• 100 gram zeekraal
• 2 eetlepels rijst- of kokosolie (om in te bakken)
• 2 handjes ongebrande cashewnoten

Bereiding:
Kook in een diepe ketel de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en doe hetzelfde met de erwtjes: kook deze beetgaar en schud het water af.
Was de zeekraal en snijdt de harde onderkant van de steeltjes weg.
Verwarm de rijstolie in een pan en bak de zeekraal kort gaar. Voeg naar eigen smaak een beetje Himalya zout toe. Haal de pan van het vuur en laat de zeekraal rustig nagaren.
Doe ondertussen het teentje knoflook, scheutje olijfolie, de cashewnoten, avocado en erwtjes in een keukenmachine. Laat de keukenmachine aanstaan tot een romige pesto ontstaat.
Zodra de pasta gaar is laat je deze goed uitlekken. Doe de pasta daarna terug in de ketel.
Schep dan de erwtenpesto door de pasta en breng deze op smaak met een gedroogde bieslook.
Verdeel de pasta over borden en verdeel de zeekraal hierover.

Smakelijk eten!

zeekraal recept