StrawBerry-Earth-fair-2

Ongeveer anderhalve week geleden vond in Amsterdam Roest, op de dag van de duurzaamheid, de Strawberry Earth Fair plaats. BabyBeGood was die dag op pad met Ed de olifant, van Joolz. Op onze Instagram en Twitter accounts waren zijn avonturen gedurende de dag te volgen, maar er was nog veel meer te doen op de Strawberry Earth Fair dan te zien was op deze foto’s.

De fair opende om 16:00 uur en om 17:00 uur was de Strawberry Earth Academy Showtime. Strawberry Earth oprichtster Mette te Velde was eerst kort aan het woord, voordat Nederlandse pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper Daan Roosegaarde het van haar over nam. Daan begon gelijk goed en liet het publiek filmpjes zien van mensen die voor het eerst op een roltrap staan. Grappig om te zien, maar ook met een goede boodschap, namelijk dat wij dit ook zijn. Wij moeten ook wennen, wij zijn ook bang voor het onbekende. Dit moeten we helemaal niet zijn.
Daan vertelde ook over zijn projecten, waaronder zijn bijzondere Smog Free Project, waarbij door middel van een Smog Free Tower de luchtvervuiling uit een stad opgezogen wordt en uiteindelijk verwerkt wordt in een sieraad.

Vervolgens ging Daan in gesprek met vijf Strawberry Earth Academy Fellows, die ieder kort over hun eigen project mochten vertellen. Eén van de vijf projecten ging naar huis met €15.000,- om hun idee verder uit te werken. De winnaar was Studio Erik Klarenbeek met hun mooie idee: De 3D Bakery.

Ondertussen was er in Roest nog veel meer te beleven, zo stond de hal vol met stands, waar hippe, duurzame merken hun producten lieten zien. Een tas volledig van hout gemaakt, een organic cocktailshotje, verven met bloemen en hamers in het MakersLab… Dit alles en meer was er allemaal te doen en te zien op de Strawberry Earth Fair.

Op de Strawberry Earth Fair tref je bezoekers, ondernemers en ontwerpers voor wie duurzaam design de norm is. Inspirerend voor mij om te ervaren. Helaas waren er geen baby artikelen, daarvoor moet de doelgroep van zwangeren en jonge ouders naar het Puur Baby Plein op de Negenmaandenbeurs.

WP_20151009_19_14_57_ProIMG-20151009-WA0006IMG-20151009-WA0009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

InstagramCapture_bcc3ddf1-567c-4ac6-8373-04078194988a