Beste BabyBeGood vrienden,

Het is een lange tijd stil geweest. Niet omdat we stil zaten, maar omdat er grote veranderingen binnen ons bedrijf BabyBeGood hebben plaatsgevonden. Anna is sinds 1 september directeur Greenpeace Nederland geworden. Daar zijn wij super trots op, ook al moesten we even slikken dat zij nu niet meer uitvoerend betrokken is bij BabyBeGood. Vorige week vrijdag hadden we onze nieuwjaarsborrel en vertelde zij over haar avonturen bij Greenpeace. Uiteraard blijven wij dikke vriendinnen en blijft ze als adviseur betrokken bij BabyBeGood. Proost Anna!

Hoe nu dan verder?

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan nieuwe plannen voor de Negenmaandenbeurs. Wat willen wij graag vertellen aan aanstaande en kersverse ouders? Dit heeft geresulteerd in mooie nieuwe samenwerkingen met partners waarmee we op de beurs de bijna 60.000 bezoekers zullen inspireren tot het maken van verantwoorde keuzes. Apetrots zijn we op wat we de komende editie op de Negenmaandenbeurs neer gaan zetten.

BabyBeGood start-up plein powered by ASN Bank

Op de Negenmaandenbeurs komt een start-up plein powered by ASN Bank waar kleine ondernemers in de (duurzame) babybranche hun producten / diensten kunnen tonen aan een groot publiek (bijna 60.000 bezoekers). Voor de beursbezoekers niet alleen inspirerend om kennis te maken met nieuwe merken en diensten die goed zijn voor mens en milieu, maar het zijn tevens ook hele toffe workshops! Van DIY swaddles verven met natuurlijke verfstoffen tot zelf speelgoed maken. Voor de Negenmaandenbeurs bezoeker die een ASN Bank jeugdspaarrekening opent is er een gratis limited edition BabyBeGood doos vol pure producten voor je baby.

GoodBabyFood – Gezonde voeding voor je kind

Nieuw dit jaar is Tommies Vitaminetuin; een grote kas op de Negenmaandenbeurs waar zwangeren en andere bezoekers de gehele beursperiode snacktomaatjes kunnen proeven. Sinds 2014 werken Gees van Asperen (Babycooking) en Tamara Peers (BabyBeGood) samen om aanstaande en kersverse ouders bewust te laten worden van het belang van vers en voedzaam eten voor je kind vanaf de zwangerschap. In samenwerking met partners zoals het Voedingscentrum, Greenco, Koppert Cress, Benjamins schuifbestek, 9Maandenmenu en ambassadeurs Claire van den Heuvel  van EasyPeasy, Francesca Kookt hebben zij een interactief en leerzaam workshop programma ontwikkeld.  Daarin staat  foodeducatie om te starten met een gezond voedingspatroon met groente in de hoofdrol centraal. “Kom niet alleen voor koopjes naar de beurs, kom om ook wat te leren. Je baby wordt er blij van!”

Ekoplaza – Een puur leven geef je toch alleen puur natuur?

Wij zijn trots dat ook dit jaar weer Babycooking workshops worden gegeven in de Ekoplaza vestigingen. Juist in die bewuste eerste 1000 dagen is voeding zó belangrijk.

Bij de Ekoplaza stand kun je terecht voor meer informatie over biologische (baby)voeding en deze workshops. Ekoplaza biedt meer; je kunt er terecht voor al je vragen over biologische producten voor het (aanstaande) bewuste gezin. Ook kun je als bezoeker deelnemen aan de educatieve wand van Ekoplaza en vragen stellen aan de experts over onder andere duurzame wegwerpluiers die je direct kunt proberen op de luierwisselplek.

NANNYcare – geitenmelk smoothies

De gehele beursperiode kunnen bezoekers geitenmelk smoothies proeven bij de stand van NANNYcare. Op de woensdag en donderdag is voedingskundige Veronique Hundscheid aanwezig om informatie te geven over gezonde voeding en over het verschil tussen geitenmelk en koeienmelk. De beursdeelname van NANNYcare is dé aftrap van de tour langs mama café’s die Veronique Hundscheid en Margriet de Rijk zullen verzorgen.

En al deze activiteiten vinden plaats op en naast het Puur Baby Plaza (hal 8) waar nog meer toffe ondernemers staan met pure (baby)producten.

We hopen jullie daar te zien!

Het team van BabyBeGood.

Gees, Judith, Anna, Lorena, Tamara, Nick, Margriet, Yasmin, Sanna, Nadia en Annelie.

Niet op de foto: Veronique & Els (omdat ze de foto maakt).