verhip-crowdfunding-ruby

Babykleding met een goed verhaal

BabyBeGood loves Verh!p! Het babykledingmerk, opgericht door Brendy Boogaard, lanceert haar eerste collectie babykleding. Belangrijk voor Verh!p zijn drie stappen in de textielketen: ontwerpen, produceren en gebruiken. Bij al deze stappen staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Het ontwerpen van de collectie is in samenwerking gegaan met ouders. Zij konden hun ervaringen en wensen delen met Verh!p en op basis hiervan is de collectie ontworpen. De kleding heeft daardoor allerlei handigheidjes, zoals mouwtjes die met je baby meegroeien.

De collectie is gemaakt van 100% biologisch katoen en is in eerlijke omstandigheden geproduceerd. Verh!p garandeert dit door alleen samen te werken met producenten die GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd zijn. Er wordt niet alleen gecontroleerd op het materiaal, maar ook op de werkomstandigheden. Niemand wil tenslotte kleding die is gemaakt door kinderen die slechts een paar jaar ouder zijn dan je eigen pasgeboren baby.

Verh!p, geef het door

Verh!p gaat verder dan de verantwoorde materialen en productie. Zij willen graag dat de kleding niet tot afval leidt. Door de goede kwaliteit zorgen ze ervoor dat het vaker gebruikt kan worden dan slechts bij één kindje. Daarom is hun slogan: ‘Verh!p, geef het door.’ En weet je niemand aan wie je de kleding door kunt geven? Dan is mogelijk de kleding terug te sturen aan Verh!p, zodat zij het een tweede leven geven.

Hoe kun je helpen?

Om de eerste collectie van Verh!p te kunnen lanceren is het merk een crowdfundingcampagne begonnen. De kleertjes zijn nu exclusief verkrijgbaar via deze campagne. Wil je liever alleen een donatie doen? Dan kan dat ook. Er is nu al 54% van het doelbedrag opgehaald! Kijk voor meer informatie op http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/126960/description of bekijk de website, de Facebook-, Twitter– of Instagrampagina van Verh!p.