Consuminderen met kinderen

BabyBeGood verloot het boek ‘Consuminderen met kinderen’ van Marieke Henselmans. Wil jij het lezen? Maak dan kans door een reactie achter te laten op onze Facebook pagina. De winnaar wordt 12 december bekend gemaakt.

Consuminderen met kinderen

Elke ouder wil kinderen het beste geven. En elke winkel wil aan ouders het duurste verkopen. Dat is het misverstand in een notendop: we verwarren ‘het beste’ met ‘het duurste’.  Zo niet Marieke Henselmans, bespaarkoningin, inspirator, journalist en moeder van drie zonen. Ze debuteerde in 1999 met Consuminderen met kinderen, oogstte veel lof bij recensenten en stal het hart van een steeds groter wordende groep lezers. Haar debuut is nu geheel herzien en aan de actualiteit aangepast. Zo vind je verrassende uitspraken van moderne consuminderende gezinnen: hoe pakken zij de opvoeding van hun kinderen aan?

Recensie

In het boek schrijft Marieke op de bekende luchtige, positieve manier over alles wat je tegenkomt op je pad als ouders van baby’s tot pubers. Van borstvoeding tot rijbewijzen. Van basisschool tot studeren. Nog wat onderwerpen? Verjaardagsfeestjes, zakgeld, speelgoed, huisdieren enzovoorts enzovoorts. Alles komt aan bod.

Per onderwerp is er in deze nieuwe uitgave door één van de zonen van Marieke een terugblik geschreven. De drie jongens, die destijds basisschoolkinderen waren, zijn nu volwassen. Het is erg leuk om te lezen hoe zij hun jeugd (die door anderen wellicht meewarig als ‘karig’ werd bestempeld) hebben ervaren en erop terugkijken. Ik zie daar ook wel de ervaringen van onze eigen kinderen in terug. Onze oudste drie kinderen zijn opgegroeid in een tijd dat er bij ons echt geen geld was voor ijsjes, nieuwe kleding, ‘zomaar’ speelgoed, vakanties enzovoorts. En…ze blijken toch niets tekort gekomen te zijn! Mooi is dat! (Bron: Teunie).

Winactie

Wil je het boek winnen? Laat dan een bericht achter op onze Facebook pagina. De winnaar wordt op 12 december bekend gemaakt.

mariekehenselmans

 

 

 

 

 

 

Op de foto: Marieke Henselmans.