Sinds drie weken sta ik elke zondagochtend om 10.00u in het park. Te zweten. En te genieten. Mom in Balance heeft mij echt helemaal in de greep. De spierpijn de twee dagen erna heb ik er graag voor over. Ik had er veel eerder mee moeten beginnen! Maar beter laat dan nooit..

Ik sprak met oprichter Esther van Diepen over dit sportieve initiatief voor jonge moeders (in spe).

02-07-2015, Rotterdam. Hardlopen in Rotterdam voor Mom in Balance. Foto: Bastiaan Heus

02-07-2015, Rotterdam.
Esther van Diepen
Foto: Bastiaan Heus

 

Vergeet jezelf niet

“Het gaat erom dat je goed voor je zelf zorgt. Nu, in de zwangerschap, maar ook daarna. Je omgeving vraagt voortdurend vanalles van je, maar het allerbelangrijkst dat ben jij zelf. En bewegen helpt daarbij. Het zorgt voor een mentale en fysieke balans. En dat is hard nodig.

Voor veel vrouwen is dat een uitdaging. Maar het is echt heel belangrijk dat je als vrouw ook goed voor jezelf zorgt. Ook als je heel bewust bent kun je jezelf nog weleens vergeten. Heel erg bezig met mijn omgeving. Sta eens stil en vraag je af: Wat heb ik zelf eigenlijk nodig? Ondanks de drukte die een jong gezin met zich meebrengt is het heel belangrijk jezelf niet te vergeten.”

Sport en voeding

“Sport is de basis. Als je dat in je routine past gaat alles beter. Mom in Balance zorgt ervoor dat zwangere vrouwen, of vrouwen die net bevallen zijn, het sporten weer oppakken. Ze worden er fysiek sterker van. En mentaal word je ook weer sterker.

Naast beweging is goede voeding ook belangrijk. Wij hebben daarom een samenwerking met ‘Easy Peasy’, om moeders te inspireren over een gezonde eetstijl.

Het gaat erom dat je in een positieve spiraal komt. En naast fysiek sterk worden is een positieve mindset belangrijk. “Het is geweldig om moeder te worden. Maar vergeet jezelf niet.” Esther adviseert moeders: “plan een training na je bevalling. Dat kan al vanaf zes weken.”

En dat plannen goed is, kan ik van harte beamen. De manier waarop Mom in Balance je aan de hand van de mobiele website helpt om je trainingen in te plannen, werkt heel stimulerend. Ik bleef het moment van inschrijven maar uitstellen. Toen ik eenmaal de stap had gezet, werd ik aan de hand genomen in een heel vriendelijk systeem dat locatie, trainster en tijdstip adviseert. Heerlijk!

mominbalancebuitensporten

Hier ben ik op de foto met mijn gezelllige clubje zwangeren tijdens de Mom in Balance workout.

Wat is het doel van Mom in Balance?

“Mom in Balance wil vrouwen helpen om positief in het leven te staan. Om een vrouw te zijn die het gewoon doet. Die niet blijft nadenken en in een spiraal beland en alleen in problemen denkt. We stimuleren ze om te gaan doen, voor zichzelf te zorgen en de juiste keuzes te maken en zichzelf versterken. En daar andere vrouwen ook in stimuleren, elkaar helpen. Het is daarom ook heel prettig om samen met gelijkgestemden actief te zijn. Dat zorgt voor verbinding en versterking.” 

Hoe (mint)groen is Mom in Balance?

“We hebben allereerst een maatschappelijke missie. Want we willen vrouwen sterker maken door ze te helpen om meer aan zichzelf te denken. Daarnaast is ons concept natuurlijk heel groen: we trainen overal outdoors. Maar ook willen we helpen om wereldwijd moeders te empoweren, ook in ontwikkelingslanden, door een microkrediet voor moeders te steunen. Dat zijn projecten die dichtbij onze missie liggen. Het systeem van een microkrediet spreekt ons heel erg aan: vrouwen krijgen een lening en moeten deze ook weer terugbetalen. Ze worden daardoor gedreven om echt iets op te bouwen. Dat werkt enorm empowering. Ze hebben daarover ook samen overleg. Het is geweldig om dat te zien. “

Het land in

Esther vertelt de boodschap heel graag aan anderen. En dat gaat verder dan Mom in Balance. Zo geeft Esther overal lezingen om vrouwen te inspireren: in de politiek, maar ook bijvoorbeeld bij de dam tot dam loop, in het bedrijfsleven.

Hoe zorg jij dat je in balans blijft?

Tip:

Esther wil de lezeressen van BabyBeGood graag iets kado doen: met deze code: MOMPRF kun je een gratis proefles nemen bij de dichtsbijzijnde Mom in Balance training in jouw buurt.  

mominbalanceworkout